- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vrebalov: Ako nastave sa ugnjetavanjem Vojvodine, stvoriće se otpor

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova Liberalno-demokratske partije Milivoj Vrebalov ocenio je da bi nastavak „ugnjetavanja“ Vojvodine mogao da dovede do stvaranja otpora i do radikalizacije prilika u toj pokrajini.

– To što se u proteklih 12 godina nije učinilo dovoljno da se autonomija učvrsti, pa se i došlo do toga da se njena autonomija danas dovodi u pitanje, da se postojanje Vojvodine olako dovodi u pitanje, da se daje „municija“ onima koji u tome vide samo dodatno opterećenje za građane, to bi trebalo konačno da otrezni sve stranke koje se zalažu za Vojvodinu i njenu autonomiju, rekao je Vrebalov za novosadski Dnevnik.

Ocenio je da će 2013. godina biti godina izbora. – Vladajuća koalicija u državi radi sve drugo osim onoga što nije u stanju da reši, a to je ekonomija. Pozdravljam borbu protiv korupcije, ali će ona dobiti svoj puni smisao kada budu hapšeni svi koji su u tome učestvovali, dakle, bez selekcije. Ali, od toga narod ne može da se najede. Kao ni od evrointegracija pa ni od namera da se reši pitanje Kosova. Kada zbog toga bude prestao da raste rejting, pre svega SNS-u, mislim da će to biti trenutak za raspisivanje izbora, nakon kojih naprednjaci očekuju da će postati apsolutni gospodari u zemlji, ocenio je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, vladajuća koalicija u pokrajini je stabilna, iako bi Demokratska stranka morala pokazati više poštovanja prema svojim parnterima, kao što nije pokazala prilikom sklapanja sporazuma o gašenju Razvojne banke i formiranja Razvojnog fonda. – U to su bili upućeni samo ministar finansija i troje-četvoro ljudi iz DS-a. U ostalim strankama koalicije niko o tome ništa nije znao – tvrdi potpredsednik pokrajinskog parlamenta.

(Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!