Vrbaski zdravstveni radnici traže status službenog lica

Zaposleni u Domu zdravlja održali su protest i podržali kolegu koji je pre dva dana napadnut u svojoj ordinaciji

03. dec 2014

Svi zaposleni u Domu zdravlja u Vrbasu danas su održali polučasovni protest. Oni su poručili da zdravstvenim radnicima treba dodeliti status službenog lica.

Stručni kolegijum vrbaskog Doma zdravlja istakao je da se protestom pruža podrška kolegi Šarafu Al Baširu, koji je pre dva dana fizički napadnut u svojoj ordinaciji.

U pisanoj izjavi tog kolegijuma upozorava se da su verbalni, a sada i fizički napadi na zdravstvene radnike postali svakodnevna pojava.

U njoj se dodaje i da je nasilničko ponašanje prema lekarima i zdravstvenim radnicima u porastu.

„U znak podrške svom kolegi dr Šarafu svi zaposleni u Domu zdravlja „Veljko Petrović“ danas su održavali polučasovni protest, koji je počeo u pet do dvanaest u dvorištu centralnog objekta naše ustanove“, istakli su zaposleni u Domu zdravlja.

Oni su pozvali sve građane, pacijente i buduće pacijente, kao i medije, da dignu svoj glas protiv fizičkih i verbalnih nasrtaja na zdravstvene radnike i podrže ih u zahtevima da svoj posao obavljaju profesionalno i bezbedno.

Šaraf Al Bašir napadnut je pre dva dana u svojoj ordinaciji, dok je pregledao pacijentkinju. Na njega su fizički nasrnula tri lica, a lekar je tom prilikom zadobio frakturu nosa i usta.

Krivične prijave protiv osumnjičenih

Policijska uprava Novi Sad identifikovala je osumnjičene za napad na lekara Doma zdravlja u Vrbasu i podnela krivičnu prijavu protiv dvojice meštana, osumnjičenih da su mu naneli teške telesne povrede, saopšteno je danas iz PU Novi Sad.

U saopštenju se navodi da se otac (1961) i sin (1986) terete da su, u ponedeljak poslepodne, nasrnuli na lekara u njegovoj ordinaciji, te da su mu udarcima pesnicom i štakom  polomili nos.

Osnovno javno tužilaštvo kvalifikovalo je ovaj događaj kao krivično delo teška telesna povreda, a policija je pronašla osumnjičene i podnela krivičnu prijavu  u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju PU Novi Sad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga