Vrbas: Preispitivanje poziva na špijuniranje u JP

Opozicija pozvala Vrbasane da fotografišu funkcionere kad ih vide u kafićima tokom radnog vremena

06. avg 2014

Nakon što je u javnost procurela neobična taktika direktora vrbaskog komunalca da uvede red u preduzeće lokalna samouprava najavila je da će preispitati zakonitost ove odluke.

Predsednik opštine Bratislav Kažić iz SNS na čiji je predlog Radomir Čurović izabran rekao je da će se lokalna vlast pozabaviti najnovijim potezom direktora.

„Trenutno sam na godišnjem odmoru, ali čim se vratim 11.avgusta preispitaćemo koliko je zakonit ovakav potez“, rekao je Kažić.

S druge strane, Milan Stanimirović odbornik NDS kaže da ne očekuje mnogo od vladajuće koalicije.

„Paradoksalno je što oni istog direktora smatraju svojim najboljim rešenjem, iako je već nizom odluka privukao samo negativnu pažnju. Za mene je posebno neverovatno što se radnici nisu pobunili. Nekada su se solidarisali i bunili kad god su im prava bila ugrožena, a sada ćute“,  ogorčen je Stanimirović čija je odbornička grupa tokom direktnog prenosa sednice pozvala sve Vrbasane da počnu da fotografišu i snimaju opštinske funkcionere kad god ih vide u kafićima tokom radnog vremena ili kada se voze službenim automobilima.

„Mi nemamo pare iz javne kase da ponudimo bonus, ali ako ima zainteresovanih građana poziv je otvoren“, rekao je Dragan Stijepović, odbornik NDS.

Zanimljivo je da zaposleni u JKP Standardu ne žele javno da se šale na račun „bonusa za špijunažu“.

„Ljudi se boje da ne izgube posao, ali i šta ako neko završi na optuženičkoj klupi zbog neovlašćenog snimanja. Ma, ovo je bruka. Čak i ako direktor ima dobre namere, način mu je loš. Sad se radnici šale pa telefonom razmenjuju repliku „Soko zove orla“, ali ko nam garantuje da to niko neće snimiti i dati direktoru“, kaže jedan radnik koji je želeo da ostane anoniman.

(Ranka Ivanoska)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga