VP: Zaustaviti eskalaciju nacionalizma i šovinizma u Vojvodini

U okolnostima straha i progona političkih neistomišljenika ne mogu se održati fer i korektni izbori

10. avg 2015

Vojvođanska partija (VP) pozvala je danas nadležne organe i aktuelnu republičku vlast da obuzdaju i na vreme zaustave horde nacionalista i šovinista koji putem interneta, društvenih mreža, plakata, grafita i drugih načina komunikacije sa javnošću, prete i pozivaju na linč građana Vojvodine.

Vojvodjanska partija pretnjeU saopštenju VP se ističe da su članovi i simpatizeri te partije označeni kao narastajuća i najsnažnija politička pretnja snagama koje rade na satiranju i konačnom ukidanju Vojvodine, te su kao takvi svakodnevno izloženi brutalnim  psovkama, pretnjama, pa čak i pozivima na privatne telefone od strane lica koji promovišu netrpeljivost, podele i mržnju prema svemu što je različito u odnosu na njihovo poimanje države i naroda.

„Očigledno je da se pred vojvođanske izbore stvara atmosfera straha i linča za sve one koji kritikuju i koji su spremni da se suprostave aktuelnom, štetočinskom, režimu Srpske napredne stranke i njihovim satelitima u Vojvodini“, piše u saopštenju Vojvođanske partije.

U njemu se ocenjuje i da se u okolnostima straha i progona političkih neistomišljenika ne mogu održati fer i korektni izbori.

„A ovom prilikom pozivamo i međunarodnu zajednicu da pažljivije prati političko – bezbednosnu situaciju u Vojvodini“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga