VP: Vojvodina da preuzme RTV

Jedino moguće i pravično rešenje za izlazak iz krize Javnog servisa Vojvodine

24. avg 2013

Vojvođanska partija zahtevala je danas od Skupštine Vojvodine da preuzme osnivačka prava nad RTV-om i omogući Vojvođanima da plaćaju svoj javni servis.

VP smatra da je to jedino moguće i pravično rešenje za izlazak RTV-a iz krize i podseća da je Radio Novi Sad osnovan odlukom Narodne skupštine Vojvodine 1946. godine, a da je vojvođanski parlament 1971. osnovao RTVNS.

U pitanju je bio vojvođanski servis sve do 1992. godine kada Milošević „faktički gasi RTVNS“, stavljajući ga u sistem RTS-a.

„Potpuno je jasno da se svih ovih decenija RTV razvijala i gradila od strane Vojvođanki i Vojvođana, a da je svoje sunovrate doživljavala od strane nasilnih poteza srbijanske administracije“, navodi se u saopštenju ove stranke.

VP podseća da se 2006. godine RTS podelila na dva javna servisa – RTS i RTV.

„Ostaje nejasno, zašto ‘demokratske vlasti’ 2006. nisu razdvojile pretplatu i osnivačka prava dva javna servisa. Naše su pretpostavke da bi RTV kao javni servis Vojvodine za ovih sedam godina, samo po osnovu pretplate sa teritorije Vojvodine, danas imao svoju zgradu i najsavremeniju opremu kao preduslov kvalitetnog i gledanog programa“, navodi se u saopštenju ove stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga