VP: U čije ime Ištvan Pastor predlaže koncentracionu vladu

Srbija duguje Vojvodini milijardu i po evra

22. avg 2014

Vojvođanska partija kritikovala je danas Ištvana Pastora, predsednika Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), zbog ideje da bude fomirana „koncentraciona“ Pokrajinska vlada i upitala ga u čije ime on to predlaže.

„Da li gospodin Pastor to radi kao predsednik Skupštine Vojvodine i koalicioni partner u okviru vladajuće većine u pokrajini Vojvodini, kao predsednik SVM-a, ili kao politički partner Aleksandra Vučića u Vladi Srbije?“, navodi se u saopštenju za javnost Vojvođanske partije.

Ta stranka je ocenila i da je „nedopustivo“ nasilno uvlačenje stranaka i pojedinaca u vojvođansku vlast za koje građani pokrajine nisu glasali na izborima za Skupštinu Vojvodine 2012. godine, jer bi se time u velikoj meri prekrojila izborna volja birača.

Vojvodanska partija je pozvala aktuelnu parlamentarnu većinu i Pokrajinsku vladu da se „uozbilje“ i da vrše vlast u interesu građana, a opoziciju da prekine sa „trgovinom mandatima“ u Skupštini Vojvodine.

Ta stranka pozvala je predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da pre bilo kakvih razgovora i dogovora na temu Vojvodine, uplati sva zaostala dugovanja na ime pripadajućih i „sramnih“ sedam odsto budžeta Srbije prema Vojvodini i njenim građanima, kako je predviđeno Ustavom.

„Prema našim saznanjima, na današnji dan ta obaveza prema Vojvodini i njenim građanima iznosi oko milijardu i pet stotina miliona evra“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga