VP: Sramna politička odluka o rehabilitaciji

Šamar za svaku slobodarsku ideju na tlu Srbije

14. maja 2015

Vojvođanska partija (VP) ocenila je danas da je odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihailovića sramna i politička.

U saopštenju te partije poručuje se da je to šamar za svaku slobodarsku ideju na tlu Srbije i predstavlja čin drskog i nasilnog prekrajanja istorije i čitavog antifašističkog pokreta, koji je izvojevao pobedu nad okupatorom 1945. godine.

„Samo u Srbiji, 70 godina kasnije, saveznici okupatora koji su vodili nekakav svoj ideološki rat, a nikako rat za oslobođenje sopstvene zemlje, dobijaju priznanja i iskrivljene biografije, a sve u cilju daljeg zatiranja građanskih prava i sloboda, kako bi Srbija dobila svoju istoriju kao osnov za stvaranje sopstvene unitarne države, sa jednim narodom, jednim vođom i jednim bogom“, navodi se u saopštenju VP.

U toj partiji su ocenili da Vojvodina nikada neće prihvatiti „četničkog koljača“ kao deo svoje istorije i da su razlike između Vojvodine i Srbije sve očiglednije i dublje.

U saopštenju VP se poručuje i da se Vojvodina neće odreći svoje antifašističke tradicije i narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije, koji je doneo slobodu generacijama koje i danas žive u miru i slozi u Vojvodini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga