VP: Smanjenje plata i penzija je nasilna pljačka građana Vojvodine!

Da Vojvodina ima status Republike u federalizovanoj Srbiji, na našoj teritoriji do ovih mera nikada ne bi ni došlo

04. nov 2014

Vojvođanska partija upozorila je danas Vladu Srbije da je smanjenje plata i penzija kažnjavanje, omalovažavanje i pljačkanje građana Vojvodine.

Vojvođani su najredovnije platiše komunalnih usluga, najredovnije izmiruju poreske obaveze, iz Vojvodine se budžet Srbije puni sa više od 40 odsto finansijskih sredstava, a kao nagradu za lojalnost državi Srbiji, Vojvođani će od 1. novembra biti siromašniji za čitavu jednu platu i penziju na godišnjem nivou, navodi se u saopštenju za javnost.

“Uštede u budžetu se nikada ne dobijaju kroz smanjenje javne potrošnje, pogotovo ne kada je život prosečnog građanina sveden ispod egzistencijalnog nivoa. Umesto da ste posegnuli za drastičnim smanjenjem plata funkcionera vladajuće koalicije i vase stranke, gospodine Vučiću, koji mesečno primaju plate i razne druge nadoknade u iznosima od nekoliko stotina hiljada dinara ili da ste od tajkuna naplatili dugovanja prema državi, Vi ste se odlučili da dodatno opljačkate radnike i penzionere koji su svakog dana sve siromašniji”, piše u saopštenju.

“Sa druge strane, da Vojvodina raspolaže svojim prihodima, imovinom i resursima, kao i da poseduje zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, tj. da Vojvodina ima status Republike u federalizovanoj Srbiji, na teritoriji Vojvodine do ovih mera nikada ne bi ni došlo. Naprotiv, vojvođanski fondovi bi bili puni, a građani Vojvodine bi imali značajno veće plate i penzije, a samim tim i bolji životni standard kao krajnji cilj svake uspešne vlade, što kod vas očito nije slučaj”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga