- Autonomija - https://www.autonomija.info -

VP: Pljačka Novog Sada preko fantomske Treće Srbije

Vojvođanska partija zatražila je danas od Srpske napredne stranke da raspiše prevremene lokalne izbore u Novom Sadu i da tako zaustavi „pljačkanje“ glavnog grada Vojvodine od strane „fantomske organizacije“ Treća Srbija.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da se Novi Sad nalazi u nikad težoj finansijskoj situaciji, dok aktuelna vladajuća većina nema izborni legitimitet, a sporan joj je i legalitet.

„U situaciji famoznih odborničkih grupa i njihovih delatnika koje tvore vladajuću većinu, Novi Sad ispisuje najcrnje dane svoje parlamentarnosti“, ocenjuje se u saopštenju.

Vojvođanska partija je zatražila da se ispitaju medijski navodi, prema kojima organizacija Treća Srbija novcem poreskih obveznika Novog Sada finansira štampanje plakata i zakup bilborda za svoje kampanje.

Novcem JP Informatika (direktor i menadžment iz odborničke grupe Treća Srbija) se kroz reklamiranje u pojedinim listovima finansiraju tekstovi „ljubitelja srbijanske političke desnice“ i političkih grobara Vojvodine, piše u saopštenju.

Dodaje se da se u JKP Lisje, koje takođe kontroliše Treća Srbija, zapošljavaju lojalni pripadnici desničarskih organizacija, bez potrebnih kvalifikacija i realnih potreba preduzeća za novozaposlenima.

„Fantomska organizacija Treća Srbija uređuje novi poslovni prostor u Temerinskoj ulici, a njeni uži članovi zauzimaju po nekoliko radnih i javnih funkcija u gradu Novom Sadu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je to „samo deo“ rasipničkih aktivnosti „ove interesne organizacije koja skupo košta sve Novosađane“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!