VP: Novi policajci u Novom Sadu marketinški trik

Vojvodini bi trebalo vratiti sve njene nadležnosti i uspostaviti Vojvođansku policiju u okviru federalne policije Srbije, odnosno kao policiju Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova.

18. feb 2014

Vojvođanska partija (VP) ocenila je danas da je slanje 200 policajaca i 17 starešina u Novi Sad zbog poboljšanja bezebedonosne siutuacije „marketinški trik i deo predizborne kampanje predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića i dodala da je Vojvodini potrebna sopstevna policija.

„Sa aspekta policijske profesije to je promašaj i može se pretpostaviti da mere neće dati rezultate, jer policajci i starešine ne poznaju teren ni mentalitet Novog Sada, ne poznaju jezike manjina i nisu upoznati sa bezbedonosnom problematikom specifičnom za svaki grad“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će tim angažmanom biti potrošena oprema, gorivo i dnevnice, a da policajci neće imati motiv da štite građane Novog Sada, nego će samo “čekati da taj angažaman prođe”.

VP upozorava i da će zbog dolaska policajaca u Novi Sad, policijske stanice iz kojih su došli ostati bez dovoljnog broja službenih lica, što će kao posledicu imati „pojačano angažovanje preostalih policajaca i njihov prekovremeni rad“.

„Sve ovo je već viđeno u protekle 24 godine dok je SPS upravljo MUP-om i krizama u državi. Problem Novog Sada nije nastao juče da bi ga moglo rešiti 200 policajaca, već je potrebna temeljna reorganizacija MUP-a”, kaže se u saopštenju.

VP je dodala da bi Vojvodini trebalo vratiti sve njene nadležnosti i uspostaviti Vojvođansku policiju u okviru federalne policije Srbije, odnosno kao policiju Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tražio je od direktora policije Milorada Veljovića da Policijskoj upravi u Novom Sadu ustupi određeni broj policajaca, što je ovaj prihvatio, pa je od ponedeljka u Novi Sad stiglo 200 novih službenih lica.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga