VP: Nova izborna pravila u Vojvodini po meri SNS-a

Optužbe na račun LSV

08. jun 2014

Vojvođanska partija kritikovala je danas odluku Skupštine Vojvodine da promeni izborna pravila i uvede čist proporcionalni izborni sistem u Vojvodini.

Ta stranka je u saopštenju za javnost ocenila da takav sistem nije pravedan i da ide na ruku Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Vojvođanska partija je optužila Ligu socijaldemokrata da je krivac za to. „Ostaje da vidimo koliko će Vojvođane koštati ‘kredit’ kojim se LSV zadužila kod SNS za podršku novim izbornim pravilima u Vojvodini“, navodi se u saopštenju.

Vojvođanska partija je ocenila da će, uprkos svemu, građani Vojvodine glasati za stranke koje imaju jasne stavove i programe po pitanju Vojvodine, a ne za „egzibicije“ pojedinih lidera ili stranaka.

Skupština Vojvodine usvojila je u petak izmene izbornih pravila i uvela čist proporcionalni sistem za pokrajinske izbore.

Do tada je na snazi bio kombinovani izborni sistem, prema kojem je 60 poslanika birano po proporcionalnom sistemu, a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Izmene izbornih pravila usvojene su glasovima vladajuće LSV i opozocionih partija, dok su partneri LSV u pokrajinskoj vlasti, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara, bili protiv tih izmena.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga