VP: Nismo separatisti i ekstremisti

Kampanja za ukidanje Vojvodine je veoma dobro organizovana a ne marginalna

18. feb 2013

Vojvođanska partija (VP) odbacila je danas optužbe da je njihova kampanja da Vojvodina dobije status republike unutar složene države Srbije separatistička i ekstremistička i dodala da je reč o „borbi za slobodu“.

„Separatizam je težnja za otcepljenjem iz neke zajednice, a to u Vojvodini nije slučaj. Naprotiv, mi hoćemo zajedno – ali ravnopravno“, navodi se u saopštenju ove partije, čiji su aktivisti nedavno po Novom Sadu lepili plakate „Vojvodina republika-Sloboda za Vojvodinu“ .

Ta stranka je ocenila da je, s druge strane, zalaganje za ukidanje AP Vojvodine veoma dobro organizovano sa jasno podeljenim ulogama i zacrtanim ciljem. „Danas niko nema prava da se zavarava kako, eto, neke male grupe rade na ukidanju Vojvodine“, navodi se u saopštenju i dodaje da su predsednik te partije Aleksandar Odžić i njeno članstvo u poslednje vreme primili pretnje.

Vojvođanska partija je navela da se zalaže za ustavno reformisanu državu Srbiju, koja će biti složena i u kojoj će Vojvodina imati status republike, sa pravom na sopstveni ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast te raspolaganje sopstvenom imovinom, prihodima, resursima. „Za ove ciljeve se vredi boriti i naša generacija nema prava na odustajanje! Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu“, poručuje se na kraju saopštenja.

(Autonomija) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga