VP ne priznaje rezultate izbora za Skupštinu Vojvodine

VP je navela da će o svim uočenim nepravilnostima obavestiti međunarodnu zajednicu

26. maja 2016

Predsedništvo Vojvođanske partije (VP) donelo je odluku o nepriznavanju izbora za poslanike Skupštine Vojvodine, saopšteno je danas iz te partije.

Kako se objašnjava, za VP nedavno održani izbori nemaju legalitet i legitimitet iz čega proizilazi da će sve pravne i faktičke radnje buduće skupštinske većine smatrati ništavnim.

„A nakon prvih sledećih, nadamo se fer, demokratskih i uz prisustvo međunarodne komisije, održanih izbora izvršićemo reviziju svih odluka i posledica koje su nastale, ne samo kao produkt vlasti nakon ovogodišnjih izbora, nego i celoukupnog perioda od ‘Jogurt revolucije’ 1988. godine, pa sve do današnjih dana“, navodi se u saopštenju VP.

Ta partija smatra da su izbore za parlament Vojvodine pratile mnogobrojne nepravilnosti i kupovine glasova u gotovo svim vojvođanskim opštinama, a da se vrhunac povreda izbornog procesa dogodio prilikom prebrojavanja glasova, kada je koalicija u kojoj je VP učestvovala oštećena za više od pet hiljada glasova.

VP je navela da će o svim uočenim nepravilnostima obavestiti međunarodnu zajednicu, te da će pravdu potražiti pred međunarodnim sudovima.

U saopštenju se dodaje da je predsedništvo VP donelo odluku o raspuštanju više odbora te stranke i održavanju izbornih skupština svih lokalnih organizacija do kraja godine na kojima će se birati nova lokalna stranačka rukovodstva.

„Naša borba za političko – ekonomski subjektivitet Vojvodine kao buduće federalne jedinice sa statusom Republike nema alternative, nastavljamo je, i od sopstvenih političkih ciljeva – ne odustajemo“, navodi se u saopštenju VP.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga