VP: Na izborima nema autentične vojvođanske liste

Ne verujte Dačiću i Tadiću

06. mar 2014

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je danas da na predstojećim vanrednim republičkim izborima ne postoji “autentična vojvođanska lista”.

Odžić je u saopštenju za javnost pozdravio “pojedince i partije” koji javno govore o neophodnosti promene ustavnog položaja Vojvodine i podsetio da se za to neprestano zalaže Vojvođanska partija.

“Nadamo se da njihove izjave nisu predizborno bacanje prašine u oči, i da će istrajati u svojoj retorici oko otvorenog vojvođanskog pitanja”, naveo je Odžić.

On je oštro kritikovao predsednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića zbog izjava o Vojvodini i poručio mu da Vojvodini prestane da preti da joj neće dati ni ustav ni republiku.

Vojvođanska partija zalaže se da Vojvodina ima status republike u složenoj državi Srbiji, kao i da ima sopstveni ustav.

Ta stranka je ocenila da je od Dačićevog još licemerniji stav predsednik Nove demokratske stranke Borisa Tadića.

„Tadić navodno ima viziju o Vojvodini, a znamo da je svoj stav prema pokrajini izrazio ustavnim rešenjima iz 2006.godine i tako praktično izvršio atentat na Vojvodinu zajedno sa Koštunicom, Nikolićem i Dačićem”, poručio je Odžić.

Vojvođanska partija ranije je saopštila da neće izaći na vanredne republičke izbore, jer je aktuelni izborni zakon Srbije diskriminatorski i ne prepoznaje izbornu volju Vojvodine i njene autentične predstavnike na izborima.

Ta stranka je dodala da su joj prioritet lokalni i pokrajnski izbori.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga