- Autonomija - https://www.autonomija.info -

VP: Izbori u Vojvodini na proleće 2015, poziv za Vojvođanski blok

Vojvođanska partija (VP) ocenila je danas da će prevremeni izbori za Skupštinu Vojvodine biti održani na proleće iduće godine i pozvala na stvaranje „Vojvođanskog bloka“ stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca.

Ta stranka je u saopštenju za javnost ocenila da Skupština Vojvodine teško može da zadrži legalitet i legitimitet u uslovima „beskrupulozne trgovine mandatima poslanika“ i nasilnim uvlačenjem u vlast pojedinih stranaka.

Vojvođanska partija je poručila da je spremna za saradnju sa svim vojvođanskim strankama, udruženjima i pojedincima, koji se zalažu za punu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast za Vojvodinu, kao i za pravo raspolaganja vojvođanskim prihodima, imovinom i resursima.

„Za tako nešto je potrebno doneti nove ustave za Srbiju i Vojvodinu, kao i drugačije urediti buduću zajedničku državu, pri čemu bi budući vojvođanski parlament trebalo da odigra ključnu ulogu kada je u pitanju budućnost Vojvodine“, ocenjuje se u saopštenju, koje je potpisao predsednik VP Aleksandar Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!