VP: Izbori u Vojvodini na proleće 2015, poziv za Vojvođanski blok

Skupština Vojvodine gubi legitimitet zbog trgovine mandatima

07. jul 2014

Vojvođanska partija (VP) ocenila je danas da će prevremeni izbori za Skupštinu Vojvodine biti održani na proleće iduće godine i pozvala na stvaranje „Vojvođanskog bloka“ stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca.

Ta stranka je u saopštenju za javnost ocenila da Skupština Vojvodine teško može da zadrži legalitet i legitimitet u uslovima „beskrupulozne trgovine mandatima poslanika“ i nasilnim uvlačenjem u vlast pojedinih stranaka.

Vojvođanska partija je poručila da je spremna za saradnju sa svim vojvođanskim strankama, udruženjima i pojedincima, koji se zalažu za punu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast za Vojvodinu, kao i za pravo raspolaganja vojvođanskim prihodima, imovinom i resursima.

„Za tako nešto je potrebno doneti nove ustave za Srbiju i Vojvodinu, kao i drugačije urediti buduću zajedničku državu, pri čemu bi budući vojvođanski parlament trebalo da odigra ključnu ulogu kada je u pitanju budućnost Vojvodine“, ocenjuje se u saopštenju, koje je potpisao predsednik VP Aleksandar Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga