Vozač Hitne pomoći u Subotici: Problema mnogo, osnovni – niske plate

"Svako od njih, osim u Hitnoj pomoći, dodatno radi još dva ili tri posla, da bi preživeli"

08. apr 2019

Jedan od vozača Hitne medicinske pomoći u Subotici, izjavio je danas za portal Magločistač da je problema mnogo, ali da su osnovni razlozi tihog štrajka vozača jako niske plate.

“Mi smo na minimalcu, plate nam iznose oko 27.000 dinara. Tražili smo pomoć, da nam se to bar nekako malo uveća, ali je od Uprave Doma zdravlja Subotica stigao negativan odgovor”, rekao je vozač Hitne pomoći, koji je želeo da ostane anoniman.

On je kazao da su se vozači obratili i Upravi Doma zdravlja, prvo usmenim, a zatim i pismenim putem.

“Lekari i tehničari su stali na našu stranu. Poslali su Upravi dopis podrške vozačima, ali su od Uprave dobili takođe negativan odgovor”, naveo je u svojoj izjavi.

Prema njegovim rečima, načelnica Uprave je u jednom trenutku zabranila vozačima da koriste službene prostorije, a pojedinim, novijim kolegama je prećeno zbog podrške koju su dali svojim kolegama.

“Kada smo zatražili od načelnice da dobijemo to i napismeno, zatražila je od nas da se izvade radio uređaji iz sanitetskih vozila”, rekao je ovaj vozač.

On je kazao da je posla sve više, a da svako od njih, osim u Hitnoj pomoći, dodatno radi još dva ili tri posla, da bi preživeli.

“Vozači dolaze umorni na posao, što nije u redu, jer je u pitanju vrlo zahtevan posao. Mi na terenu, osim što vozimo, reanimiramo, zbrinjavamo pacijente, pomažemo lekarskoj ekipi, obavljamo odgovoran posao, za niske plate što je za svaku osudu”, smatra vozač Hitne pomoći.

Dodao je da su tražili svega pet hiljada dinara veće plate po vozaču, ali da je njihov zahtev odbijen.

“Uprava Doma zdravlja sa nama nije želela ni da razgovara. Podržala su nas sva tri sindikata, Samostalni sindikat, Nezavisni sindikat i Sindikat sestara i medicinskih tehničara Doma zdravlja Subotica”, kazao je on.

Prema saznanjima portala Magločistač, lekarske ekipe Hitne pomoći na terenu, bez obzira na teškoće, redovno obavljaju svoj posao i svi urgentni slučajevi se zbrinjavaju.

(Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga