Volonterski kamp „Koliko si slobodan/a?“ u Pančevu

Učesnici volonterskog kampa, koji će biti održan od 23. do 30. avgusta, učestvovaće u realizaciji festivala i ispratiće ga kroz objektiv – praveći fotografije i snimajući kratke video reportaže ili pišući blogove sa lica mesta

16. jul 2015

Regionalni volonterski centar Pančevo organizuje krajem avgusta prvi letnji volonterski kamp u Pančevu, u okviru FreeDom Art Festivala, koji će objediniti muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, sportski, edukativni program i aktivizam.

Učesnici volonterskog kampa, koji će biti održan od 23. do 30. avgusta, učestvovaće u realizaciji festivala i ispratiće ga kroz objektiv – praveći fotografije i snimajući kratke video reportaže ili pišući blogove sa lica mesta.

Festival FreeDom Art, koji organizuje Dom omladine Pančevo, posetiće i 50 volontera iz Berlina i cele Evrope.

Vodeći se glavnim lajtmotivima promovisanja kulture slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem različitih formi umetničkog izražavanja, vrednosti tolerancije, solidarnosti sa svim obespravljenim grupama i podizanjem svesti o važnosti prihvatanja različitosti, festival FreeDom Art biće događaj koji zastupa sve vrste sloboda i to kroz dijalog sa publikom i interaktivni pristup.

Sastavni deo programa biće i kritika savremenog sveta, koja podrazumeva stvaranje zajedničke, jasne poruke FreeDom festivala.

Učesnici volonterskog kampa će, pored novih poznanstava i novih znanja u oblasti fotografije i novinarstva, imati priliku i da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, kao i da učestvuju u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama. Za učesnike kampa biće organizovana i jednodnevna ekskurzija do belocrkvanskih jezera i jednodnevna poseta gradskom bazenu.

Učesnici će biti smešteni u zgradi Streljacke družine “Pančevo 1813” nastale u 19. veku, koju su tokom proteklih sto godina posetile važne istorijske ličnosti, kao što su knez Aleksandar Karađorđević i austrijski car Franc Jozef I, a nalazi se u blizini Narodne bašte, najveće i najlepše zelene oaze u Pančevu.

Učesnici će uređivati Streljanu i svakoga dana sami pripremati hranu koju će obezbediti organizator kampa.

Učešće na volonterskom kampu FreeDom Art Festivala je besplatno, a prijavljivanje je preko ovog linka.

Letnji volonterski kamp u Pančevu jedan je od 30 kampova koji se organiziju u Srbiji ove godine u okviru projekta “Mladi su zakon” podržanog od Ministarstva omladine i sporta.

Pokrovitelji festivala FreeDom Art su Grad Pančevo i kompanija NIS.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga