Vojvođanski klub: Sve istinske vojvođanske snage da se ujedine protiv fašizma i okupacije

"Ako nekom još uvek nije jasno da je ovaj režim okupacioni, onda mu u borbi za Vojvodinu i nije mesto”

23. okt 2018

Nevladina organizacija Vojvođanski klub pozvala je danas, povodom Dana oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu, sve “istinske” vojvođanske snage na objedinjavanje u borbi protiv fašizma i “okupacije” Vojvodine.

“Uslov svih uslova za objedinjavanje istinski vojvođanskih snaga je potpun i nedvosmislen prekid saradnje sa aktuelnim režimom, jer kolaboracije sa okupatorom ne sme biti. A, ako nekom još uvek nije jasno da je ovaj režim okupacioni, onda mu u borbi za Vojvodinu i nije mesto”, navela je u saopštenju za javnost predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić.

Dodala je da Novi Sad 2018. godine nije oslobođen od fašizma, jer fašisti slobodno organizuju šetnje ulicama nekadašnjeg Grada heroja.

“Danas više nema slobodne Vojvodine. Multinacionalna i multikonfesionalna autonomna Vojvodina se zatire i sistematski pljačka, a proklamuje čista ‘srpska’ Vojvodina – bez prava, dostojanstva, imovine i autonomije”, ocenila je Branislava Kostić.

Dodala je da Vojvođanski klub ne zagovara i ne poziva na secesiju Vojvodine od Srbije, mada nikada ne zaboravlja da Vojvodina nije nastala na tlu Srbije, već je u nju ušla voljom svojih predstavnika.

“Vojvođanski klub poziva na objedinjavanje u borbi za pravo Vojvodine na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, na raspolaganje svojim resursima, negovanje međunacionalne saradnje i ravnopravnosti, u modernoj demokratskoj Srbiji. Zato pozivamo sve vojvođanske partije i pokrete da se oslobode ponižavajućeg kolaboracionističkog zagrljaja vlasti i da pređu sa reči na dela. Tek tada, moći ćemo da pozovemo građane da nas slede – do konačnog oslobođenja Vojvodine”, poručila je Branislava Kostić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga