Vojvođanski klub sutra organizuje skup Vojvodina i Srbija – 100 godina posle

"Želimo da poručimo Vojvodini, Srbiji i Evropi da smo svesni da će ‘Vojvodine biti onoliko koliko bude borbe za nju’”

06. juna 2018

Nevladina organizacija Vojvođanski klub organizovaće sutra u Novom Sadu međunarodni skup pod nazivom “Vojvodina i Srbija – sto godina posle (1918-2018), na kojem će govoriti naučnici, političari, analitičari i javne ličnosti.

“Pozivamo vas da prisustvujete ovom svečanom, radnom i nadasve – važnom skupu, kojim želimo da poručimo Vojvodini, Srbiji i Evropi da smo svesni da će ‘Vojvodine biti onoliko koliko bude borbe za nju’”, navodi se u pozivu.

Svoje analize o položaju Vojvodine u Srbiji i Jugoslaviji, tokom proteklih 100 godina i danas, izložiće ukupno 26 učesnika, naveo je Vojvođanski klub u saopštenju za javnost.

Na skupu će govoriti istoričar Milivoj Bešlin, novinar Dimitrije Boarov, profesor i bivši političar Dragan Veselinov, nekadasnsji visoki funkcioner u SFRJ Živan Berisavljević, akademici Julijan Tamaš i Miloš Tešić, profesori Duško Radosavljević, Boris Kršev, Lazar Lazić advokati Slobodan Beljanski i Veljko Milić, književnik Tomislav Ketig, lekar Miroslav Ilić, bivša rektorka Novosadskog univerziteta Fuada Stanković, sociološkinja Janja Beč, politikolog Boris Varga, predsednica VOjvođanskog kluba Branislava Kostić i drugi.

Skup počinje sutra u 10 sati u hotelu “Putnik” u centru Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga