- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođanski klub: Režim podržava fašiste, a fašisti štite režim

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas, nakon incidenta u kojem je sinoć u Novom Sadu pretučen student i jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” Dejan Bagarić, a noć pre toga još dvojica studenata iz inicijative “Krov nad glavom” da režim u Srbiji podržava fašiste, a da fašisti zauzvrat štite režim.

“Režim je na studente poslao svoje maskirane batinaše, koje su godinama gajili i negovali, stvarajući političku klimu u kojoj je svako ko misli neprijatelj, a fizička eliminacija regularan način političke borbe. Srbija je postepeno izašla iz latentne i ušla u manifestnu fazu fašizma: režim podržava fašiste, a fašisti štite režim”, naveo je Vojvođanski klub u saopštenju za javnost.

Dodali su da su svi prebijeni aktivisti u borbi protiv aktuelne vlasti, a oba napada su se desila neposredno nakon održanih protesta.

“Zaključak je jasan: aktuelni režim možda ume da parališe opoziciju, ali nema načina da se izbori protiv studentskog bunta. Njih ne mogu da optuže ni za propale privatizacije, ni za pogrešne političke odluke, ni za mito, ni za korupciju, ni za Kosovo”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je apelovao na građane Novog Sada da se ne dele ni po stranačkoj, ni po nacionalnoj, ni po generacijskoj, ni po bilo kojoj drugoj pripadnosti, već da ne dozvole da bilo ko “batinama seče krila našoj pametnoj i hrabroj mladosti”.

“Pokažimo režimu i ekstremnoj desnici – pokažimo fašistima da ih se ne plašimo i da smo spremni da se borimo. Nisu više dovoljna saopštenja i zgražavanja nad onim što rade. Vreme je da se povežemo, organizujemo i borimo. Da pokažemo da nas ima i da smo rešeni da se ovo zlo zaustavi”, poručio je Vojvođanski klub.

Pozvali su građane da u utorak u 18 sati dođu na protest „Protest protiv prebijanja studenata“, kod fontane ispred Pravnog fakulteta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!