Vojvođanski klub: Novi Sad je grad nasilja koje sprovodi vlast

"Kriminalci iz celog regiona se slobodno šetaju Novim Sadom"

10. sep 2019

Nevladina organizacija „Vojvođanski klub“ iz Novog Sada ocenila je danas da u tom gradu vlada nasilje nad građanima koje „sprovodi vlast, a ne samo kriminalci koji se obračunavaju vatrenim oružjem“.

Organizacija je u saopštenju navela da su policija i izvršitelji juče bolesnoj ženi slomili zglob na ruci, prilikom „nasilnog iseljavanja porodice zbog dve propuštene rate kredita za taj stan u centru grada“.

„Istovremeno, kriminalci iz celog regiona se slobodno šetaju Novim Sadom, uz sve češće međusobne obračune vatrenim oružjem na ulici, kao što je bilo sinoćno ubistvo na Novom naselju“, ocenio je Vojvođanski klub.

U saopštenju se navodi da se nasilje aktuelne vlasti nad građanima Novog Sada ogleda u „direktnom nasilju“ državnih organa, policije, izvršitelja, komunalnih službi, investitora, ali i u „indirektnom delovanju“, kroz dopuštanje da nasilje postane svakodnevica.

„Novosađani na ovakvo ponašanje vlasti nemaju kome da se žale, pošto ni vlast, ni opoziciju ne zanimaju stvarni problemi i stvarni život. Zato Vojvođanski klub poziva sve na samoorganizovanje i zajedničku građansku borbu protiv režima„, poručila je ova organizacija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga