- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođanski klub: Daško Milinović nije sam

Vojvođanski klub najoštrije je osudio fašistički napad na radijskog voditelja i antifašističkog aktivistu Daška Milinovića.

U saopštenju te organizacije ističe se da u atmosferi normalizovanog nacionalizma i državno sponzorisanog neofašizma u Srbiji danas divljaju brojne nasilne ultradesničarske grupe, nadahnute najmračnijim ideologijama 20. veka.

„Kako bi autoritarni režim Aleksandra Vučića mogao nesmetano da vlada našim društvom, potrebno je svako drugačije mišljenje označiti kao neprijateljsko, a svakog mislećeg pojedinca stigmatizovati kao neprijatelja koji time postaje ’legitimna’ meta. Razobručeni vučićizam, podržan od ultradesničarskih grupa i organizacija i naslonjen na najgore izdanke nacionalizma i neofašizma, zavodi strah u čitavom našem društvu“, upozorava se u saopštenju.

Vojvođanski klub istakao je da Daško Milinović nije sam i da je „svaki slobodan i antifašistički angažman danas napadnut metalnom štanglom“.

„Nećemo se predati bez borbe. Fašizam u Srbiji može konačno pobediti ako ućutka svakoga od nas, a to neće proći“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!