Vojvođanski front: Zašto Zrenjaninci i dalje čekaju obilaznicu?

"Mnogo lažnih najva i obećanja"

29. apr 2020

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zapitali su danas gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića zašto radovi na obilaznici i dalje stoje i kada će biti gotovi.

U saopštenju za javnost podsećaju da je predsednik Srbije pre nekoliko dana obišao radove na izgradnji vijadukta „Čortanovci“’, te da je prošle nedelje zvanično odobreno normalno funkcionisanje poslodavaca u oblasti građevine. Ističu da je građanima Zrenjanina obilaznica jedan od važnijih infrastrukturnih projekata, ali da na tom gradilištu nema niti jednog radnika, niti mašine.

“Iako je tabla bačena u stranu, verovatno da se sakrije rok za završetak radova, nismo ni mi niti građani Zrenjanina zaboravili da je poslednji najavljeni (a bilo ih je sedam) rok za završetak bio oktobar 2019. godine. Po svemu sudeći, obilaznica neće skoro biti gotova. Naime, kao što se i na fotografijama može videti, na jednom kraku su vidljivi delovi konstrukcije mosta, na drugom delu su započeti samo zemljani radovi, a po sredini trase nije urađeno ništa”, navodi se u saopštenju.

Iz Vojvođanskog fronta napominju da gradski čelnici još od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena, najpre do 2016. godine, a posle do oktobra 2019. godine.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražili su od predstavnika vladajuće koalicije da “prestanu sa izigravanjem interesa građana i okončaju posao čiji su završetak, na žalost po građane Zrenjanina, mnogo puta lažno najavili i obećali”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga