Vojvođanski front: Vlast u Zrenjaninu nije u stanju da obezbedi ni pakete za penzionere kako treba

"Nije stvar u novcu, nego u volji i odgovornosti"

20. apr 2020

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovale su danas sadržaj paketa za penzionere Zrenjanina sa primanjima nižim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim, ocenjujući paket „više nego skromnim“.

Kako se navodi u saopštenju, opštine siromašnije od Zrenjanina, kao što su Sečanj i Žitište, svojim starijim sugrađanima obezbedile su „sadržajnije pakete“.

„Ovo nam govori da nije stvar u novcu, nego u volji i odgovornosti“, ocenili su i dodali da se na osnovu sadržaja tih paketa vidi se da je namera gradskih čelnika bila samo da se „ispuni forma“, a da se suštinom nisu bavili.

Oni su naveli da je podela paketa trajala „nedopustivo dugo“ i da se neki građani Zrenjanina „načekali“ da dobiju te pakete ili ih uopšte nisu dobili do sad zbog, kako su naveli, loših i neažuriranih spiskova.

„Posebno je zabrinjavajuće što nemaju osećaja za najstarije i najugroženije sugrađane, kojima je u ovim momentima veoma teško, jer su zatvoreni već duže od mesec dana i prepušteni na milost i nemilost drugima. Grad nije uradio ništa da im se pomogne i nisu bili u stanju ni pakete pomoći da obezbede kako treba“, ocenili su.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga