Vojvođanski front: Policija naredila skidanje plakata Srećan ti rođendan, Vojvodino

"Koga to i zašto peče pominjanje Vojvodine i Vojvođanskog fronta?”

26. jula 2019

Vojvođanski front, koalicija Lige socijaldemokrata bVojvodine i Vojvođanske partije, saopštio je danas da je policijajac u Žablju aktivistima te koalicije naredio da uklone plakate “Srećan ti rođendan, Vojvodino!”

“Tražimo od nadležnih u Policijskoj upravi Žabalj da kažu po čijem ovlašćenju je radnik ove uprave bez prethodnog predstavljanja jutros naredio uklanjanje plakata Vojvođanskog fronta aktivistima koji su ih lepili. Predstavnici organa reda su tu da zaštite poreske obveznike, koji ih plaćaju, a ne da ih legitimišu, zastrašuju i ponašaju se neprijateljski prema njima, u trenutku kada za to nema pravnog osnova”, naveo je Vojvođanski front u saopštenju za javnost.

Dodali su da insistiraju da policija odgovori na pitanje da li je policajac radio na svoju ruku ili ima nalog iz ministarstva da se plakati Vojvođanskog fronta ne dozvoljavaju u Vojvodini.

“Zašto je i dalje spominjanje Vojvodine toliko uznemirujuće? Koga to i zašto peče pominjanje Vojvodine i Vojvođanskog fronta?”, naveli su u saopštenju za javnost i dodali da “takvu vrstu šikaniranja Vojvođanski front neće nemo posmatrati niti dozvoliti”.

Vojvođanski front predložio je predstavnicima policije da je “bolje da hvataju kriminalce i nasilnike i sprečavaju rasturanje droge, nego što proganjaju neistomišljenike režima”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga