Vojvođanski front osudio hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

“Nedopustivo je vredne poljoprivrednike tretirati kao kriminalce"

05. apr 2020

Koalicija Vojvođanski front osudila je danas hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka i ocenila da je nedopustivo da vlast vredne ratare tretira kao kriminalce.

“Nedopustivo je vredne poljoprivrednike tretirati kao kriminalce, hapsiti ih, privoditi i novčano kažnjavati u trenutku kada oni naporno rade i pokušavaju da očuvaju poljoprivrednu proizvodnju, koja je jedna od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji”, naveo je u saopštenju za javnost Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije, članice Vojvođanskog fronta.

Zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstava poljoprivrede da pod hitno objave uputstva za kretanje ratara koji su usred prolećne setve i tako spreče buduće incidente.

Poljoprivrednik je kažnjen sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa, nakon što se vraćao sa njive, objavio je danas portal Agrosmart.

Portal je podsetio da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ranije izjavio da niko od poljoprivrednika koji su u traktoru, na njivi ili na putu od njive do kuće neće biti kažnjen.

UDS traži veću slobodu kretanja za pčelare

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od nadležnih da tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa pčelarima, posebno onima koji su stariji od 65 godina, maksimalno olakšaju dobijanje dozvola za kretanje.

Navodeći da u Srbiji postoji oko 165.000 pčelinjih zajednica sa oko 900.000 košnica, iz UDS-a su ocenili da je „jasno da njihovo neadekvatno tretiranje može dovesti do katastrofalnih posledica, ugroziti proces oprašivanja i dovesti i do smanjenja proizvodnje hrane“.

„Kvalitetno rešenje koje neće ugroziti zdravlje građana, sigurno se može pronaći i apelujemo na nadležne da to učine što pre“, navela je UDS u saopštenju i dodala da je 35 odsto pčelara starije od 65 godina.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine organizacija Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga