Vojvođanski front i LSV traže svakodnevno obaveštavanje građana Zrenjanina o broju zaraženih

"Da se obezbedi svim zdravstvenim i komunalnim radnicima neophodna zaštitna oprema"

13. apr 2020

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražili su danas da lokalna vlast momentalno počne svakodnevno da obaveštava građane Zrenjanina o broju zaraženih i zbrinutih sugrađana i stanju u tom gradu usled pojave korona virusa.

„Smatramo da građani Zrenjanina moraju biti pravovremeno informisani od stručnih medicinskih lica iz Gradskog kriznog štaba. Blagovremene informacije i uputstva će građanima omogućiti da deluju na najbolji mogući način u datim okolnostima“, naveo je u saopštenju LSV za Zrenjanin.

Kako je rečeno, Gradski krizni štab „ne uliva poverenje građanima jer je došao u situaciju da bude zatvoren u samoizolaciju na čelu sa gradonačelnikom, zamenikom i pomoćnicima gradonačelnika“, ali da njihova izolacija „ne znači da su izolovani od svog posla – da rešavaju potrebe i probleme građana“.

Vojvođanski front i LSV od Gradskog kriznog štaba traže i da obezbedi svim zdravstvenim i komunalnim radnicima neophodnu zaštitnu opremu kako bi ostali zaštićeni i sačuvali svoje i tuđe živote.

„Takođe, tražimo da nas redovno izveštavaju o komunalnom stanju grada, snabdevenosti i radnom vremenu prodavnica i funkcionisanju svih potrebnih službi“, naveli su Vojvođanski front i LSV.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga