Vojvođanski front: Fašizam i u Novom Sadu pokušava da digne glavu

"ašizam predstavljaju i grupe batinaša na ulicama i prekrajanje istorije..."

09. maj 2020

Koalicija Vojvođanski front- ujedinjeni za Novi Sad saopštila je danas da je Dan pobede podsetnik da je Evropska unija kojoj težimo zasnovana na antifašizmu, te upozorila da fašizam u Novom Sadu i celoj Srbiji pokušava da digne glavu.

U saopštenju se podseća da je pre godinu dana nekoliko mladića pretuklo građane na ulici i u njihovim dvorištima zato što im se nije dopala njihova nacionalna pripadnost.

Takođe, kako se dodaje, svedočimo i brojnim fašističkim grafitima po gradu, od kojih je jedan bio ispisan čak i kod Spomenika žrtvama racije a čiji vinovnici još nisu pronađeni.

„Nedavno smo podsetili građane, a danas ćemo ponoviti: Fašizam je i razbijanje glava političkim protivnicima. Fašizam su i ubistva, praćenje, uznemiravanje i pretnje novinarima koje traju od devedesetih. Fašizam predstavljaju i grupe batinaša na ulicama koje nikada ne odgovaraju za svoja nedela i pokušaji prekrajanja istorije i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve“, upozorio je Vojvođanski front.

Ta koalicija – koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu – poručila je da će nastaviti da bude brana fašizmu.

„Ponosni smo na to što je prošle godine Novi Sad 9. maj dočekao kao Omladinska prestonica Evrope i što će sledeći dočekati kao Evropska prestonica kulture. Novi Sad je nama glavni grad i danas je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope“, navodi se u saopštenju Vojvođanskog fronta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga