Vojvođanski DJB potpisao sporazum o saradnji sa Mađarskim pokretom i Vojvođanskim pokretom

"Treća politička opcija konačno je ponuđena građanima"

05. apr 2019

Pokret “Dosta je bilo-Vojvodina” (DJB) , “Mađarski pokret” i “ Vojvođanski pokret” danas su u Novom Sadu potpisali Sporazum o saradnji, u cilju unapređenja pojedinačnih politika ovih organizacija i u borbe za bolji život građana Vojvodine, saopštio je DJB.

U saopštenju se navodi da je cilj sporazuma da se u poltički život uključe oni koji do sada nisu bili deo vlasti u Pokrajini ili se nisu ogrešili o funkciju koju su obavljali, zloupotrebljavajući moć i kontrolu nad resursima, kao i one čije delovanje u nekoj organizaciji nije ispunilo očekivanja.

Treća politička opcija konačno je ponuđena građanima. Krećemo u političku borbu, u kojoj nećemo odustati dok se ne uspostavi nov sistem vrednosti. Borba protiv partokratije i decentralizacija, kao osnovni preduslovi razvoja čitave zemlje, ključne su tačke ovog Sporazuma“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će se ovaj politički blok zalagati za to da se lokalnim samoupravama poveri upravljanje izvornim prihodima u najvećoj mogućoj meri, za unapređenje životnog standarda građana, te negovanje tradicije dobrih međuetničkih odnosa i saradnje svih manjinskih zajednica.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga