Vojvođanska partija: Ukinuti policijski čas u Vojvodini

"Ukinuti i vanredno stanje"

27. apr 2020

Vojvođanska partija (VP), članica koalicije Vojvođanski front, zatražila je danas od Vlade Srbije i predsednika države da ukinu vanredno stanje na teritoriji Vojvodine „jer su njeni građani su pokazali visok stepen odgovornosti i poštovanja odluka nadležnih institucija, što za posledicu ima zadovoljavajuću epidemiološku situaciju“.

„Vojvođani su još jednom pokazali da su odgovorni građani i da nam nije potreban policijski čas i višednevno zatvaranje ljudi u kuće i stanove, dok poljoprivreda i celoukupna privreda trpe velike štetne posledice“, ocenila je ta partija u saopštenju za javnost.

U VP smatraju da velike gužve koje se stvaraju usled nabavke osnovnih životnih namirnica, a pogotovo pred višednevno zatvaranje zbog policijskog časa, mogu biti opasnije od strožije kontrolisanih mera držanja socijalne distance, izolacije i korišćenja zaštitne opreme prilikom izlaska na ulicu.

„Imajući u vidu navedeno, Vojvođanska partija poziva Vladu i predsednika Srbije da ukinu policijski čas na teritoriji AP Vojvodine, a zatim da ukinu i vanredno stanje u cilju uspostavljanja što skorijeg redovnog stanja našeg društva i države u celini“, navodi se u saopštenju.

VP je uputila i apel nadležnim državnim organima da u aktuelnoj situaciji višestruko smanje cenu naftnih derivata, povećaju subvencije za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju i ne dozvole eventualni pad cena stoke i poljoprivrednih proizvoda.

„Pozivamo i građane Vojvodine da nastave sa odgovornim ponašanjem i na taj način doprinesu dodatnom poboljšanju situacije do potpune normalizacije svih životnih aktivnosti. Vojvođani poštuju državu u kojoj žive, vreme je da država pokaže da i ona poštuje njih“, zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga