Vojvođanska partija: Smrt fašizmu – sloboda Vojvodini!

"Novi Sad i Vojvodina odolevaju sve grubljim nasrtajima nacionalista i fašista svih boja"

23. okt 2019

Vojvođanska partija čestitala je danas građanima i građankama Novog Sada 75 godina oslobođenja od okupacije i fašizma i ocenila da Novi Sad i Vojvodina i danas “odolevaju sve grubljim nasrtajima nacionalista i fašista svih boja”.

“Građankama i građanima Novog Sada – glavnog grada Vojvodine, čestitamo jubilej slobode, mira i tolerancije. I danas, kada smo suočeni sa sve brojnijim pokušajima revizije istorije antifašističke borbe, Novi Sad i Vojvodina odolevaju sve grubljim nasrtajima nacionalista i fašista svih boja čiji je jedini interes da nametnu neku svoju istoriju, koja ne samo da nema nikakvu dodirnu tačku sa ovim prostorima, nego i duboko zadire u temelje slobode, ravnopravnosti i jednakosti svih građana našeg društva”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da ne postoje dva značajnija datuma u istoriji glavnog grada Vojvodine od 1. februara 1748. godine, kada je Novi Sad poveljom habsburške carice Marije Terezije proglašen slobodnim gradom koji se ujedno slavi kao Dan grada, i današnjeg datuma, kada je 23. oktobra 1944. godine Novi Sad oslobođen od okupacije i fašizma tokom Drugog svetskog rata.

“Zato je obaveza svih nas da se nikada ne odreknemo svog identiteta, slobodarske istorije i tradicije za koju su svoje živote položili borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i celoukupan partizanski, antifašistički pokret u Vojvodini. Smrt fašizmu – sloboda Vojvodini!”, poručila je Vojvođanska partija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: BDP
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga