Vojvođanska partija: Predlog zakona o Beogradu dodatno centralizuje Srbiju

"Po čemu su to građani Beograda zaslužili da budu privilegovani u odnosu na građane Vojvodine"

07. maja 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je danas da se Predlogom zakona o glavnom gradu dodatno centralizuje država i favorizuje jedan centar moći u odnosu na sve druge regione, gradove i opštine, dok Vojvodina više od decenije čeka na usvajanje zakona o finansiranju te pokrajine.

“To će dovesti do daljeg propadanja i iseljavanja ljudi iz sredina kojima je uskraćeno pravo da odlučuju o pitanjima koja su od životnog značaja za sve njihove građane. Postavlja se pitanje, po čemu su to građani Beograda zaslužili da budu privilegovani u odnosu na građane Vojvodine, kao zaokružene prirodne i istorijske celine, ili bilo kog drugog dela Srbije, osim što žive u glavnom gradu”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Upitao je i kako je moguće da je budžet grada Beograda gotovo duplo veći od budžeta Vojvodine.

“To nam jasno govori o višedecenijskoj pljački i uskraćivanju prava Vojvodini i svim njenim građanima da odlučuju i raspolažu sopstvenim prihodima, imovinom, prirodnim i radom stvorenim resursima”, oceio je Odžić.

Poručio je da će se Vojvođanska partija zajedno sa svim drugim partnerima iz Vojvodine u okviru Vojvođanskog fronta izboriti za političko-ekonomski subjektivitet i sva druga prava koja Vojvodini i svim njenim građanima pripadaju, a nasilno su im oduzeta pre više od tri decenije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga