- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođanska partija: Opoziciju ne zanima Vojvodina

Vojvođanska partija ocenila je danas da u Srbiji ne postoji nijedna opoziciona stranka koju zanima Vojvodina i interes njenih građana.

“Program opozicionog Saveza za Srbiju koji je predstavljen javnosti pokazuje da je Vojvodina za sve stranke i njihove lidere i dalje ‘vruć krompir’ i nešto u šta ne bi mnogo da se mešaju, a sve zbog straha od toga da će svako spominjanje Vojvodine umanjiti njihove šanse na izborima i broj glasova”, navela je u saopštenju za javnost članica Predsedništva Vojvođanske partije Dragana Santrač.

Ocenila je da opozicione partije ne razmišljaju o boljitku, poboljšanju kvaliteta života građana i povećanju životnog standarda, nego i dalje “kalkulišu biračkim telom”.

“Ne može program bilo koje stranke ili koalicije više stranaka biti samo ‘smenimo Vučića’. Nešto slično smo već imali pre 18 godina i pokazalo se kao veoma loša ideja. Neprihvatljivo je i praviti koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije ili Dverima, jer su to izrazito desničarske stranke. Očito je da ova koalicija zastupa antievropske vrednosti i ne priznaje Vojvodinu sa njenim punim subjektivitetom”, kazala je Dragana Santrač.

Dodala je da Vojvođanska partija zahteva smenu potpredsednice Skupštine Srbije Vjerice Radete, kao i oduzimanje poslaničkog mandata, zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje i neprimerenih izjava u javnosti o genocidu u Srebrenici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!