- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođanska partija odlučila da izađe na izbore u okviru Vojvođanskog fronta

Predsedništvo Vojvođanske partije (VP) donelo je danas odluku o izlasku na lokalne, pokrajinske i republičke izbore zajedno sa partnerima okupljenim oko Vojvođanskog fronta, saopštila je danas ta stranka.

“Rešeni smo da se za Vojvodinu i sve njene građane borimo i izborimo, bez obzira na izborne uslove koji nisu dobri i po nas Vojvođane nikada nisu ni bili dobri, jer samo tako možemo rešavati brojne probleme sa kojima se suočava Vojvodina i čitavo naše društvo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi bojkot izbora samo produžio agoniju višedecenijskog zatiranja i propadanja Vojvodine „o kojoj ne vode računa ni vlast ni samozvana bojkot opozicija“.

„U toj situaciji, mi Vojvođani nemamo prava da sedimo skrštenih ruku i čekamo šta će i da li će neko nešto u Beogradu odlučiti u ime svih nas koji ovde živimo i nakon izbora“, poručila je VP.

Ta stranka smatra da se Vojvođanski front nametnuo kao najozbiljniji i najorganizovaniji politički savez zasnovan na onim vrednostima za koje se VP zalaže.

Vojvođanska partija poručila je da na izbore izlazi odlučna da Vojvodini vrati sva ona prava koja joj pripadaju, a njenim građanima dostojanstvo i pravo na normalan život.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!