Vojvođanska partija: Ni vlast ni samozvana opozicija ne mare za Vojvodinu

Pokrajinski odbor LDP-a u Vojvođanskom frontu

13. okt 2019

Vojvođanska partija ocenila je danas da su njihovi politički interesi u borbi za Vojvodinu “značajno drugačiji od aktuelnog srbijanskog režima, ali i od samoproklamovane opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju” i dodala da se priprema za predstojeće izbore, u okviru kojih će nastupiti u koaliciji Vojvođanski front.

“Današnja politička scena Srbije duboko je podeljena i sve više liči na rat sukobljenih strana čiji je jedini interes vlast po svaku cenu bez ikakvog sadržaja i odgovora na ključna pitanja koja opterećuju naše društvo. Politički nekonsolidovana i ideološki dezorijentisana samoproklamovana opozicija okupljena oko SzS-a ne uliva potrebno poverenje, pogotovo u situaciji sve vidljivijeg odustajanja od evroatlantskih integracija dok je Vojvodina za njih tabu tema i nešto što se podrazumeva”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da je sa druge strane vlast sa kojom su u sukobu još od devedesetih godina prošlog veka, a koja sada “u novim odelima prema Vojvodini sprovodi sve ono što je započela istih tih godina”.

“U takvoj situaciji, mi Vojvođani više nemamo prava da verujemo svima onima koji su izigrali naše poverenje ili otvoreno rade protiv interesa Vojvodine i svih njenih građana. Zato je važan Vojvođanski front, okupljanje i zajedničko delovanje svih vojvođanskih snaga u borbi za opstanak Vojvodine i svega onoga što Vojvodinu čini Vojvodinom. Vreme je za Vojvodinu, vreme je za Vojvođanski front”, poručila je Vojvođanska partija.

Vojvođanska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine održale su sinoć zajedničku sednicu stranačkih predsedništava u Bačkom Petrovcu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u odvojenom saopštenju za javnost navela da je “prioritetan interes formiranje snažnog bloka vojvođanskih političkih organizacija, koji bi predstavljao branu politici centralizacije i beogradizacije Srbije”.

Pokrajinski odbor LDP-a u Vojvođanskom frontu

Predsedništvo Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) donelo je odluku da se pokrajinska organizacija aktivno uključi u delovanje koalicije Vojvođanski front, sa krajnjim ciljem zajedničkog nastupa svih vojvođanskih snaga na pokrajinskim izborima.

“Samo zajedničkim snagama i delovanjem, možemo se izboriti za prava koja su nam oduzeta i preuzimanje odgovornosti za očuvanje svih vrednosti zajedničkog života na ovim prostorima”, naveo je Pokrajinski opdbor LDP-a u saopštenju za javnost.

Odlučeno je da funkciju predsednika Pokrajinskog odbora LDP-a do okončanja izbora obavlja Dragan Civrić, predsednik Gradskog odbora LDP-a u Sremskoj Mitrovici, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vojvoda i serdar
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga