Vojvođanska partija: Nećemo sa Savezom za Srbiju, ali ćemo formirati Vojvođanski front

Vojvođanska partija protiv Vučićevog režima “od njegovog prvog pojavljivanja na vlasti”.

22. feb 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da ta stranka “ne može biti u istoj koloni sa ljotićevcima i desničarima okupljenih oko Saveza za Srbiju (SzS)”, jer sa njima ne deli iste vrednosne principe, ali je najavio da će biti deo Vojvođanskog fronta, kao opozicionog saveza na nivou Vojvodine, koji će se boriti protiv fašizma, istorijskog revizionizma i za političko-ekonomski subjektivitet Vojvodine.

“Aktuelni režim se neće i ne može srušiti sa više nečega nego što on sam po sebi već nije. Netačno je, uvredljivo i licemerno bilo koga ko je istinska opozicija ovoj nakaradnoj vlasti, a ne vidi sebe u SzS, etiketirati po principu ‘Ako niste sa nama, sa Vučićem ste’, jer to takođe ne doprinosi rušenju aktuelnog režima”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Dodao je da je za Vojvođansku partiju neprihvatljivo to što se Vojvodina ne pominje ni u jednom dokumenta SzS-a, nego i to što se dobar deo osnivača i članica tog saveza zalaže za ukidanje Vojvodine kao autonomne pokrajine.

“U takvim okolnostima, naša je obaveza da sa svim vojvođanskim organizacijama, pokretima i pojedincima, uspostavimo preko potrebnu saradnju i formiramo snažan politički savez na nivou Vojvodine koji će se suprostaviti sve otvorenijoj fašizaciji društva i sve očiglednijim nasrtajima na vojvođansku autonomnost i temeljno pravo na život u skladu sa svim evropskim vrednostima i principima”, naveo je Odžić.

Dodao je da je Vojvođanska partija protiv Vučićevog režima “od njegovog prvog pojavljivanja na vlasti”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga