Vojvođanska partija najoštrije osudila pretnje Nedimu Sejdinoviću i NDNV-u

"Činjenica da se ti napadi ponavljaju, ne prestaju i sve su užasniji, treba da nas zabrine sve zajedno”

09. feb 2019

Vojvođanska partija najoštrije je danas osudila “užasne pretnje” novinarima Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i ocenila da je “prosto neverovatno” da država ne reaguje na adekvatan načini i sankcioniše sve one koji daju sebi za pravo da vređaju, proganjaju i pozivaju na linč ljude koji odgovorno i nezavisno obavljaju svoj posao.

“Slobodno i nezavisno novinarstvo je osnov svakog demokratskog društva, napadi na tu vrstu sloboda i prava su zapravo napadi na čitavo društvo i kao takvi moraju biti osuđeni i sankcionisani od strane institucija sistema svake države koja sebe smatra civilizovanom, slobodnom i demokratskom. Nedopustivo je da se novinarima iscrtavaju mete na čelu samo zato što profesionalno obavljaju svoj posao, a činjenica da se ti napadi ponavljaju, ne prestaju i sve su užasniji, treba da nas zabrine sve zajedno”, navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost.

Dodali su da su, kao partija i pojedinci, i oni meta napada raznih fašističkih organizacija koje sve više postaju sastavni deo društvenog života države Srbije, čija aktuelna vlast očigledno nema nameru da ih procesiurira i zabrani kao takve.

“Stiče se utisak da ih čak i podstiče, a vrlo često i podržava. Kada imate takvu situaciju, onda se zaista postavlja pitanje da li aktuelna vlast i sama učestvuje u progonu i pozivanju na linč svih onih koji ne misle kao oni ili u ovom slučaju profesionalno obavljaju svoj posao novinara”, navela je Vojvođanska partija.

Oni su još jednom pozvali nadležne organe rbije da reaguju, pronađu i sankcionišu osobe koje sebi dozvoljavaju da na najgrublji mogući način otvoreno prete, progone i pozivaju na linč predsednika NDNV-a Nedima Sejdinovića i sve druge novinare, pojedince i organizacije koji su očigledna i stalna meta fašisoidnih pojedinaca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga