Vojvođanska partija najoštrije osudila napad na dvojicu mladih Albanaca u Novom Sadu

“Mržnja, netolerancija i nasilje nikada nisu bili matrica ponašanja i življenja u Vojvodini”

08. okt 2018

Vojvođanska partija najoštrije je danas osudila prebijanje dvojice mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu i ocenila da se radi o pokušaju ubistva.

“Mladići su napadnuti od strane grupe mladića koji su u jednom trenutku prošli pored njih, i to samo zato što su međusobno komunicirali na albanskom jeziku. Težina povreda i činjenica da se jedan mladić sa smrskanom lobanjom bori za sopstveni život, jasno ukazuju na težinu izvršenog dela, koje se ne može nikako drugačije okarakterisati nego krivično delo ubistvo u pokušaju”, navodi se u saopštenju za javnost.

Vojvođanska partija je navela da je “zgrožena užasavajućom bezbednosnom situacijom u Novom Sadu i Vojvodini” i poručila da očekuje najoštriju osudu društva i reakciju državnih organa Srbije, jer je Vojvodini oduzeto svako pravo da donosi, sprovodi i kontroliše zakone na svojoj teritoriji.

“Mržnja, netolerancija i nasilje nikada nisu bili matrica ponašanja i življenja u Vojvodini”, istakla je Vojvođanska partija.

Matica Albanaca Srbije saopštila je juče da su dvojica mladića, G.B. i Č.M, obojica rođena 1999. godine, pretučena u noći između subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.

Iz Matice je saopšteno da je mogući povod napada na mladiće činjenica da su razgovarali na albanskom jeziku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga