Vojvođanska partija: Nadležni organi da reaguju zbog nasilja u parlamentu

"Pretnje poslanici Aleksandri Jerkov, zastrašivanja i ucene, predstavljaju krivična dela"

18. apr 2018

Vojvođanska partija (VP) najoštrije je osudila nasilje nad narodnom poslanicom Aleksandrom Jerkov u Skupštini Srbije, te pozvala nadležne organe da reaguju.

„Bahato i nasilničko ponašanje poslanika Srpske radikalne stranke u Skupštini Republike Srbije, prema poslanici Demokratske stranke, Aleksandri Jerkov predstavljaju krivična dela pretnji, zastrašivanja i ucena, a nadležni organi trebali obavezno da reaguju po ovom pitanju“, ističe se u saopštenju članice Predsedništva VP Dragane Santrač.

Ona ukazuje da osuđeni ratni zločinac ne može po zakonu da bude na funkciji narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, kao ni da preti bilo kome da će mu „razbiti njušku“.

„Ako žene nisu zaštićene i nemaju pravo glasa i izražavanja mišljenja u jednoj takvoj instituciji kao što je Narodna Skupština, kako onda da budu sigurne i zaštićene u kući ili na ulici? Poslanici Srpske radikalne stranke, predvođeni njihovim predsednikom, osuđenim ratnim zločincem, su ovim činom otvoreno pokazali da ne poštuju zakon, žene, kao i da opravdavaju i podržavaju svaku vrstu nasilja nad ženama. Ako nadležne institucije i tužilaštvo ne budu reagovali po ovom pitanju, u budućnosti možemo da očekujemo još veći porast broja žena žrtava fizičkog i verbalnog nasilja„, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga