Vojvođanska partija: Kada će biti napravljen most kod Neština

Sela u Sremu, Neštin i Vizić su devet kilometara udaljena od Bačke Palanke, a između njih je reka Dunav, dve države i četiri granična prelaza

12. apr 2019

Vojvođanska partija postavila je večeras pitanje vlastima u Srbiji kada će napraviti most kod sremskog mesta Neštin, umesto što predsednik Srbije Aleksandar Vučić “deli naše pare šakom i kapom” Republici Srpskoj.

“Umesto što predsednik Srbije Aleksandar Vučić deli naše pare šakom i kapom Republici Srpskoj entitetu u susednoj nam državi, građani države čiji je predsednik moraju da pređu čak četiri granična prelaza i dve države da bi stigli od kuće do škole ili do posla”, navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost.

Sela u Sremu, Neštin i Vizić su devet kilometara udaljena od Bačke Palanke, a između njih je reka Dunav, dve države i četiri granična prelaza.

“Osim toga što svaki put moraju da prelaze teritoriju druge države, to jest Hrvatske, i što svaki put moraju da nose pasoš sa sobom, onemogućena im je i trgovina, jer je zabranjeno prenositi bilo kakvu robu biljnog ili životinjskog porekla preko granice”, navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da ni meštani Šida ne mogu već dugi niz godina da putuju javnim prevozom do Bačke Palanke, koja je samo 35 kilometara udaljena, jer se nijednom prevozniku ne isplati da plaća taksu za prelazak preko druge države zbog dva kilometra kroz Hrvatsku.

“Kad bi postojao most preko Dunava, put od Šida do Novog Sada, koji se sad uglavnom prelazi preko Iriškog venca, bio bi skraćen za nekih 30 kilometara. Da ne spominjemo da bi se i na tom mestu, a ne samo kod Novog Sada, povezali Srem i Bačka”, navela je u saopštenju za javnost potpredsednica Vojvođanske partije Dragana Santrač.

Ona je upitala kada će biti novca za Vojvodinu i do kada će se novac uzimati od Vojvođana i “davati Srbima preko Drine, graditi kule, jarboli, fontane i gondole u Beogradu, dok Vojvodina propada, mladi masovno odlaze u inostranstvo, zemlja stoji u parlogu i zapuštena, sela se prazne, a i ono malo privrede što funkcioniše, vlast guši visokim porezima, brojnim nametima i neefikasnom državnom upravom”.

“Ovo je svakako jedno od pitanja koje mora da bude prioritet svakoj političkoj stranci ili koaliciji koja planira da osvoji poverenje Vojvođanki i Vojvođana na narednim izborima”, navela je Dragana Santrač.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga