Vojvođanska partija: I vlast i opozicija u Srbiji da se ograde od Dodikovog režima

"Nedopustivo je da se u 21. veku zatvaraju oči pred stravičnim scenama nasilja"

26. dec 2018

Vojvođanska partija je pozvala danas vlast i opoziciju u Srbiji, da najoštrije osude, kako su naveli, prebijanje građana u Banja Luci, progon roditelja Davora Dragičevića čiji je sin ubijen pre devet meseci pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima i ograde se od režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Vojvođanska partija je posebno ovaj apel uputila Savezu za Srbiju i njegovim čelnicima, i pozvala ih da tako „zaista pokažu da su drugačiji od Srpske napredne stranke“.

Nedopustivo je da se u 21. veku zatvaraju oči pred stravičnim scenama nasilja, ugrožavanjem osnovnih ljudska prava, zloupotrebljavanjem institucija sistema i primenom prekomerne sile nad građanima u protestu od strane režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj“, ističe se u saopštenju Vojvođanske partije.

Dodaje se da je Republika Srpska „sve samo ne demokratska tvorevina“.

Vojvođanska partija pozvala je vlast u Srbiji da ne troši pare poreskih obveznika na „očiglednu diktaturu i održavanje na vlasti čoveka koji je tipičan primer zagovornika verskih i etničkih podela i konflikata na prostoru zapadnog Balkana“.

„Od nadležnih institucija Srbije zahtevamo da preispitaju osnovane sumnje o poreklu novca kojim se, pogotovo u Novom Sadu i Vojvodini, kupuju zemljišta, zaštićene parcele, zidaju zgrade i luksuzni objekti, uglavnom mimo svih propisanih dozvola i na taj način peru ogromne količine prljavog novca od strane pojedinaca i njihovih firmi koje su bliske ili pod kontrolom režima Milorada Dodika„, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga