Vojvodini i Sajam i njive i legati…

Dogovorili se Cvetković i Čanak

23. sep 2011

Amandman LSV koji predviđa da sredstva koja je Vojvodina ulagala u razne oblasti budu preneta na pokrajinu je prihvaćen i postaće sastavni deo zakona o javnoj svojini, a amandman o svojini nad određenim poljoprivrednim zemljištem LSV će povući, dogovoreno je danas na sastanku premijera Srbije Mirka Cvetkovića i lidera LSV Nenada Čanka.

Lider LSV je najavio da će poslanici te stranke u parlamentu Srbije glasati za Predlog zakona o javnoj svojini koji se nalazi na dnevnom redu aktuelnog zasedanja. Premijer Cvetković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije po završetku sastanka rekao da će na Vojvodinu biti preneta sva sredstva koja su nužna za obavljanje nadležnosti Vojvodine, kako je to predloženo amandmanom . On je precizirao da će u vlasništvo Vojvodine biti preneta i određena sredstva nekih preduzeća među kojima su između ostalog „Novosadski Sajam“, Radio Televizija Vojvodine… Kada je reč o drugom amandmanu, koji se ticao poljoprivrednog zemljišta Cvetković je precizirao da će nakon restitucije određena zemlja preći u državnu svojinu, da će biti osnovani fondovi za korišćenje te zemlje i da će Vojvodina imati svoj fond.

Ta rešenja, precizirao je Cvetković, dogovorena su u skladu sa Ustavom. Čanak je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će Vojvodini pored ostalog biti vraćena imovina Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, legati, kao i neophodna imovina za kulturne i naučne potrebe.

„To je korak ka rešenju višedecenijske nepravde, ali nećemo odustati od borbe da se Vojvođanima vrati imovina koju su sticali godinama“ poručio je Čanak.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga