Vojvodinašume: Gornje Podunavlje i dalje nije bezbedno za ljude

Posledice olujnog nevremena od pre mesec dana i danas veoma vidljive

26. jul 2016

Javno preduzeće Vojvodinašume upozorilo je danas javnost da na delu područja Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje u opštinI Apatin i dalje postoji mogućnost da dođe do ugrožavanja bezbednosti ljudi zbog velikog broja srušenih ili napuklih stabala, kao i zbog velike količine vode, što su posledice velikog nevremena od pre mesec dana.

“U delovima Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje postoji mogućnost da se u svakom momentu odlomi grana ili padne celo drvo zbog raskvašenog terena. Većina uvala je prepuna vode, a u oluji je stradalo nekoliko rešetkastih nosača dalekovoda i bandera”, piše u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je zbog svega navedenog još uvek izuzetno otežan izlazak na teren pojedinim ekipama koje rade na sanaciji posledica nevremena.Gornje Podunavlje2

“Javnost će biti blagovremeno obaveštena kada prostor zahvaćen nevremenom ponovo bude u potpunosti bezbedan”, upozorava se u saopštenju.

Nevreme praćeno vetrom olujne jačine, koji je savijao, lomio i izvaljivao stabla sa udarima od preko 100 kilometara na sat, pogodilo je 27. juna područje Gornjeg Podunavlja i nanelo veliku ekološku i materijalnu štetu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga