Vojvodina zainteresovana za agrotehnički park

Sagledavanje mogućnosti za uzgoj rase goveda kianina na području Vojvodine

26. jul 2013

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je danas da je pokrajina zainteresovana da uz pomoć Italije izgradi Agrotehnološki park Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju Biroa za informisanje Vlade Vojvodine, Bugarski je tokom posete Peruđi izjavio da Vojvodina želi da uspostavi sistem sertifikovane kontrole hrane, u čemu Agrotehnološki park Umbrije ima dosta poučnih iskustava.

Predstavnici dve regije zainteresovani su za izradu studije o Agrotehnološkom parku Vojvodine i sagledavanje mogućnosti za uzgoj rase goveda kianina na području Vojvodine, piše u saopštenju.

Tokom posete Umbriji Bugarski je bio učesnik skupa o Evropskoj prestonici kulture, gde je Peruđa predstavila svoju kandidaturu za 2019. godinu.

Bugarski je rekao da Vojvodina podržava Peruđu u afirmisanju kulturnih vrednosti u Evropi, pomenuvši odličnu saradnju Vojvodine i regije Umbrija.

Prema rečima Bugarskog, iskustva Peruđe mogla bi koristiti Novom Sadu, koji planira da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga