Vojvodina traži očuvanje sadašnjeg statusa Elektrovojvodine

Na taj način osiguraće se očuvanje infrastrukture, razvojnog potencijala Vojvodine i radnih mesta

11. feb 2013

Skupština i Vlada Vojvodine pružiće podršku decentralizovanom modelu za restrukturiranje Elektroprivrede Srbije, ali takvom koji će obezbediti zadržavanje sadašnjeg statusa koji ima Elektrovojvodina kao društvo sa ograničenom odgovornošću u okviru EPS-a.

„Na taj način osiguraće se očuvanje infrastrukture, razvojnog potencijala Vojvodine i radnih mesta“, navodi se u saopštenju za javnost sa sastanka u Vladi Vojvodine, kojem su prisustvovali predsednici vojvođanskog parlamenta i vlade, Ištvan Pastor i Bojan pajtić, šefovi poslanickcih grupa u Skupštini Vojvodine i rukovodstvo i predstavnici sindikata Elektrovojvodine.

Sastanku su prisustvovali šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS Pavle Budakov, šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, šef poslaničke grupe SRS Saša Santovac, šef poslaničke grupe DS Borislav Novaković i predstavnica poslaničke grupe DSS Svetlana Selaković.

Na sastanku je dogovoreno da Skupština i Vlada Vojvodine, Elektrovojvodina i njen sindikat u roku od dve nedelje odrede svoje predstavnike u radnim telima za reorganizaciju EPS-a, koju će imenovati Vlada Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga