Vojvodina podržala izgradnju naftovoda kroz Srbiju

Vlada Vojvodine danas je podržala projekat izgradnje naftovoda kroz Srbiju dugog 400 kilometara, saopštio je Pokraj…

20. feb 2010

Izvršno veće VojvodineVlada Vojvodine danas je podržala projekat izgradnje naftovoda kroz Srbiju dugog 400 kilometara, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.
Kako se navodi, prilikom potpisivanja Memoranduma o podršci tom projektu sa direktorom Javnog preduzeća Transnafta Srđanom Mihajlovićem, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je izgradnja naftovoda značajna za privredu i razvoj infrastrukture.
„Osim što se distribucijom naftnih derivata kroz produktovode dobija zaštita životne sredine, obezbeđuje se kontinuirana snabdevenost privrednih objekata i stanovništva“, rekao je Pajtić.
Direktor Transnafte Srđan Mihajlović je kazao da je do sada završen idejni projekat za deonicu Pančevo-Novi Sad i Pančevo-Smederevo u dužini od 126 kilometara, a da će do juna 2015. godine biti završen i drugi deo naftovoda Smederevo-Jagodina-Niš i Pančevo-Beograd, u ukupnoj dužini od 400 kilometara.
Memorandum o razumevanju i podršci do sada su potpisali Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo za rudarstvo i energetiku, Ministarstvo za infrastrukturu, kao i gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Beograd, Smederevo, Jagodina i Niš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga