- Autonomija - https://www.autonomija.info -

„Vojvodina najbolja u privlačenju stranih investicija“

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i generalni konzul Mađarske u Srbiji Janoš Babić ocenili su danas da je pospešivanje privredne saradnje zajednički cilj, jer  ljudi žele da žive bolje.

Pajtić je tokom susreta sa Babićem u Pokrajinskoj vladi istakao da su odnosi između srpskog i mađarskog naroda u obe države veoma razgranati i da predstavljaju „kičmu stabilnosti“.

„Zato i postoje uslovi za unapređenje postojeće saradnje koje Vojvodina ostvaruje sa mađarskim županijama“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

On je dodao da je pokrajinska administracija zainteresovana i spremna da podrži nove zajedničke projekte, ali i da u okviru evroregije Dunav-Kriš-Moris-Tisa-DKMT postoje potencijali koji nisu dovoljno iskorišćeni.

Generalni konzul Mađarske u Srbiji je istakao da se fokus aktivnosti Generalnog konzulata Mađarske sve više usmerava na dovođenje ulagača iz Mađarske, u skladu sa približavanjem Srbije Evropskoj uniji.

„Što se tiče mađarskih investicija, poznato je da kapital ide tamo gde postoji stabilnost. Moje mišljenje da je Vojvodina upravo takvo mesto, potvrdilo je i priznanje nezavisnih ekonomskih stručnjaka Fajnenšel tajmsa da je Vojvodina najbolja u privlačenju stranih investicija“, rekao je Babić.

On je poručio i da je Mađarska zainteresovana i da ima fondove za otvaranje novih i revitalizaciju postojećih graničnih prelaza.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!