Vojvodina najavila tužbe protiv igrača Partizana

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom "Pola Mađar-pola Ustaša" i protiv njih će biti podneta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje

13. maj 2011

Fudbalski klub Vojvodina najavila je danas da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pevao šovinističke navijačke pesme sa navijačima tog kluba nakon osvajanja Kupa Srbije.
Kako prenosi novosadski radio 021, generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom „Pola Mađar-pola Ustaša“ i protiv njih će biti podneta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.
Rabrenović je naveo da su fudbaleri Partizana, predvođeni Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama pevali pomenutu pesmu.
“Ne znam samo kome su to pevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome? Izgleda da je svima normalno da Beograđani vređaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno“, kazao je on.
Generalni sekretar Vojvodine spornu pesmu karakteriše kao čist izraz mržnje i kaže da rukovodstvo kluba ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari isteraju na čistac.
Prema njegovim rečima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.
„Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, videćemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti“, naveo je Rabrenović.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga