- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvodina konačno u Briselu otvara kancelariju

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je danas realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Vojvodine, oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, „što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji“.

„Prioriteti pokrajinske vlade usmereni su ka daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta. Mi smo privukli oko 6,3 milijarde evra stranih investicija u prethodnim godinama“, rekao je Pajtić. Dodao je da je zbog toga osnovni zadatak predstavnika Vojvodine u Briselu da privuku što više stranih investitora i obezbede što veće učešće Pokrajine u razvojnim fondovima EU. „Samo u fondovima Dunavske strategije je oko 50 milijardi evra namenjeno za apliciranje. I zbog toga, prioritetni zadatak jeste upravo da predstavnici Vojvodine u EU obezbede naše veće prisustvo, lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se Pokrajina brže razvija“, naveo je Pajtić.

Ranije su vojvođanski zvaničnici navodili da će u početku u vojvođanskoj kancelariji u Briselu raditi samo dva čoveka, a da će nova zapošljavanja zavisiti od visine privučenih investicija.

Jedan deo javnosti kritikovao je najave o otvaranju Kancelarije Vojvodine u Briselu, navodeći da je to korak ka otcepljenju pokrajine.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!